14 mar. 2010

Cultivarea ciupercilor Pleurotus aduce anual milioane de lei in buzunarul romanilor!

De ce sunt ciupercile Pleurotus atat de cautate?

Ciupercile sunt recomandate si ca aliment dietetic, prin faptul ca nu contin amidon. Sunt recomandate in alimentatia diabeticilor si a celor care nu pot consuma grasimi. Digestia ciupercilor este usoara si chiar un consum mai abundent se poate face fara nici un pericol de ingrasare.

Studiile mai arata ca ciupercile au proprietati stimulative, organice si cerebrale si sunt remineralizante pentru organismul uman.

Pe langa valoarea nutritiva, actiunea dietetica si terapeutica, ciupercile sunt apreciate pentru gustul lor placut! Pot fi savurate pe toata perioada anului deoarece se pot cultiva indiferent de anotimp!

Oamenii au inceput sa creada in mancarea sanatoasa! Acesta este factorul principal care iti aduce succesul in afacerea ta cu ciuperci!

Avantajele ciupercilor Pleurotus fata de celelalte ciuperci de cultura!

Comparativ cu ciupercile Agaricus, ciupercile Pleurotus necesita investitii mult mai reduse deoarece:

- pot fi cultivate si in spatii cu izolare termica mai mica, fiind rezistente la variatii termice diurne de +10-12 grade Celsius;

- sunt rezistente la inghet, putand suporta pana la -20 de grade Celsius;

- pot fi cultivate in regim termic de 10-30 grade Celsius sezonier si intensiv;

- sunt mai rezistente la atacul diferitelor boli criptogamice si nu necesita aplicarea de tratamente cu pesticide si deci, cheltuielile sunt mai reduse;

- volumul de manopera exprimat prin productivitate este mult mai mic la ciupercile Pleurotus, respectiv 4-5 t ciuperci/om la cultura clasica si 6-7 t la cultura intensiva.

0 comentarii: