9 mai 2010

Mmm… ficat de gasca si rata pe varza... Simte gustul unei afaceri de succes!

Cresterea ratelor si a gastelor, a palmipedelor asa cum sunt ele denumite genetic, este o indeletnicire cu vechime care in ultimii ani a devenit din ce in ce mai profitabila, datorita concurentei reduse la nivel national si a cererii mari pentru produsele specifice.

Carne, ficat, oua, pene si puf inseamna bani. 1kg de ficat gras costa cat cel putin 10 Kg de carne de pasare. Penajul este si el valoros, iar ratele si gastele se pot jumuli de 2-3 ori pe an, in urma fiecarei jumuliri rezultand 80-120 g de puf si fulgi/pasare.

Ratele si gastele se hranesc cu iarba verde, direct din pasunat. Deci, o simpla pasune si un hambar (mai ales pentru iarna) va sunt suficiente pentru a incepe afacerea.

8 argumente pentru demararea unei afaceri cu rate si gaste:

1. Concurenta foarte mica. Ati vazut in ultima vreme pe piata ficat gras si carne de rata si de gasca? Daca da, probabil in foarte putine locuri, asta pentru ca in prezent, in tara noastra industria ficatului gras se afla in stadiu incipient desi dispunem de toate conditiile de a produce si a comercializa in mod eficient ficat gras de rata si gasca, atat pentru consum intern, cat si pentru export, unde cererea este in continua crestere.
2. Posibilitate de dezvoltare rapida. Puteti deveni cu usurinta principalul furnizor de rate si gaste, inclusiv de boboci pentru o intreaga zona de consum.
3. Profit consistent. Mai ales pentru produsele derivate. Ficatul de gasca si penele de rate sau de gasca se vand la un pret foarte bun.
4. Derulare rapida. Ratele si gastele se dezvolta repede si au o viata comerciala indelungata.
5. Multiple posibilitati de valorificare. Ficatul, carnea, ouale, penele, puful si chiar bobocii - toate aceste produse sunt cerute de piata de consum.
6. Gastele se cresc cel mai usor si mai repede si au cea mai mare greutate corporala si cea mai lunga viata comerciala.
7. Investitia initiala este redusa si poate fi suportata, in proportie de 80% din fonduri UE.
8. Nu necesita amenajari deosebite. Sunt rezistente la frig si la boli. Se cresc usor iar ingrijirea lor nu va consuma prea mult timp. Pot fi chiar lasate libere, pe pasuni, de aceea consuma putine concentrate.
9. Se adapteaza foarte bine la conditiile climaterice din Romania.

Buget initial
Investitia initiala este in functie de efectivul de capete pentru care va hotarati sa demarati afacerea. Puteti porni cu un efectiv mai mic si sa dezvoltati afacerea an de an, investind o parte din profitul obtinut. Pentru a porni aceasta afacere, este nevoie de:

Un real avantaj al acestei afaceri il reprezinta posibilitatea abordarii gradate a activitatii, plecand de la o faza experimentala de 20-50 de indivizi care acopera nevoile familiale, trecand printr-o faza intermediara (ca activitate auxiliara) cu 100-150 de indivizi, inainte de un nivel industrial de peste 10.000 de pasari. Astfel capitalul initial poate varia intre 1000 de lei (in cazul in care exista deja spatiul necesar) si 15.000 de euro pentru o ferma cu peste 10.000 de pasari.

- achizitionarea materialului biologic
- incubator, deoarece este mult mai rentabil sa achizitionati oua si sa obtineti bobocii in propriul incubator
- o hala modulara care sa va permita extinderea in viitor
- hrana, furaje combinate, pentru pornire
- alte mijloace fixe si obiecte de inventar, pentru buna desfasurare a activitatii

Daca optati pentru o mica ferma, investitia initiala este modesta. Ratele si gastele nu sunt pretentioase si sunt mai rezistente la frig decat alte pasari, de aceea amenajarea spatiului este ieftina. Consuma concentrate putine si necesita mai putine vaccinari. Au imunitate la o serie de boli ce afecteaza alte pasari. Practic, puteti incepe afacerea cu doar 600 de euro.

Pentru a infiinta o ferma de dimensiuni mai mari, desi investitia initiala poate parea semnificativa, este important faptul ca se poate acoperi in proportie de pana la 80 % din fonduri nerambursabile acordate de Uniunea Europeana. Pentru un efectiv de 500 de capete, investitia initiala se ridica la 9.000 de euro, incluzand constructia halei modulare care sa permita dezvoltarea afacerii pe viitor pana la o capacitate de 10.000 de capete, cat si un incubator cu o capacitate de 6.000 de oua, optional, care reprezinta cheia afacerii. Important! Aceasta afacere beneficiaza si de subventii in agricultura, acordate de statul roman.

Profitabilitatea afacerii
Ratele si gastele pot fi crescute pentru carne, oua, ficat sau pene. In functie de rasa pe care o alegeti si de numarul de pasari, profitul difera. Iata un exemplu de calcul al profitului: la 200 de gaste crescute pentru ficat (rasa Toulouse si rasa cenusie de Landes), fiecare gasca va produce in medie 800 gr. de ficat. 1 kg de ficat de gasca costa aproximativ 70 de lei noi. Deci pe an, 200 gaste x 0.8 kg ficat x 70 RON =11.200 RON, ceea ce inseamna peste 2.600 de euro/an!!! Acum adaugati profitul obtinut din carne, din oua, din pene, puf si din vanzarea bobocilor!

Retineti ca, indiferent de rasa pe care o alegeti, atat ratele cat si gastele se inmultesc repede. In fiecare an o rata va poate aduce 80 -100 de boboci, in timp ce o gasca 25 – 45 de boboci.

La un efectiv de 500 de capete, profitul poate ajunge la peste 15.000 de euro/an. Nu mai asteptati! Asociati-va cu ratele si gastele si demarati o super-afacere profitabila!

Oportunitatea unei afaceri cu profit garantat
Pentru succesul acestei afaceri este necesar sa-i acordati timp si, cel mai important, sa detineti un bogat bagaj de cunostinte in domeniu, pe care lucrarea in format electronic “Cresterea ratelor si a gastelor” vi-l pune la dispozitie pentru a infiinta o crescatorie profitabila de palmipede.

Lucrarea va ofera cele mai utile sfaturi si informatii necesare cu privire la:

- anatomia si fiziologia ratelor si a gastelor
- rasele si hibrizii cu cele mai bune rezultate
- incubatia si producerea bobocilor
- alimentatia palmipedelor
- tehnologia de crestere pentru carne, pentru ficat gras, pentru productia de oua
- valorificarea carnii, a ficatului gras, a pufului si a penelor
- igiena si patologia palmipedelor
- planul de afaceri cu ajutorul caruia puteti obtine finantare nerambursabila din fondurile Uniunii Europene
- legislatia specifica privind cresterea ratelor si a gastelor. Normele sanitar-veterinare ce trebuie respectate, legile in baza carora va desfasurati activitatea.
- adresele utile desfasurarii acestei afaceri: descoperiti coordonatele de contact ale catorva firme care asigura materialul biologic si preluarea animalelor

„Cresterea ratelor si a gastelor” este un ghid practic, usor de inteles si de utilizat, cu o structura dinamica, ce contine informatii, atentionari, sfaturi si exemple de actiune care va indruma pas cu pas catre profitul obtinut din cresterea ratelor si a gastelor. Autorii acestui ghid sunt o echipa de specialisti in cresterea palmidelor, experti contabili si avocati cu peste 10 ani de experienta pe piata de afaceri.

“Am inceput acum 2 luni cu 250 de gaste si vad ca deocamdata merge bine, n-avem probleme. Si cu ajutorul lui Dumnezeu si al dvs. sper sa ne mearga la fel de bine si in continuare. Lucrarea este foarte buna. Sunt multumit ca in ea gasesc tot ce-mi trebuie despre pasari si despre investitie, vanzare si in general despre intreaga afacere.” (Schimbeschi Nicolae Mirel, mic intreprinzator)

Aveti asigurate toate instrumentele necesare
Foarte multi renunta sa-si porneasca o afacere pe cont propriu de teama greutatilor inceputului. Lucrarea in format electronic „Cresterea ratelor si a gastelor” este un ghid complex care va pune la dispozitie, pe langa informatiile de care aveti nevoie pentru demararea afacerii si un cadou in format electronic extrem de util pentru activitatea dvs., “Primele 100 de zile ale unui intreprinzator de succes” si gratuit cate un abonament la publicatiile electronice: Revista Omului de Afaceri, Newsletter Idei de Afaceri, Newsletter Afaceri la cheie, care va tin permanent racordati la pulsul mediului de afaceri din Romania.

Porniti acum afacerea visata evitand greselile inerente inceputului!

Setul de instrumente “Primele 100 de zile ale unui intreprinzator de succes” contine informatii utile despre:

Afaceri la cheie cu arbusti - Constituirea si functionarea firmei
4care este cea mai avantajoasa forma juridica pentru dvs. 4care sunt actele necesare constituirii 4la ce tarife de infiintare trebuie sa va asteptati

Afaceri la cheie cu arbusti - Sediul firmei
4cum sa va alegeti cel mau bun sediu 4ce echipamente va sunt necesare la inceputul afacerii

Afaceri la cheie cu arbusti - Initiere in contabilitate si fiscalitate
4care sunt documentele contabile, cum se intocmesc si care este circuitul lor 4cum trebuie sa organizeze si sa conduca contabilitatea o asociatie familiala, o persoana fizica sau o societate

Afaceri la cheie cu arbusti - Personalul firmei
4cum sa va construiti relatii solide cu angajatii dvs. 4cum sa va platiti salariatii 4cum sa incheiati contracte de munca avantajoase pentru dvs.

Afaceri la cheie cu arbusti - Relatia cu banca
4cum sa va alegeti banca 4cum sa obtineti un credit 4norme si proceduri bancare

Afaceri la cheie cu arbusti - Marketingul afacerii
4cum sa intocmiti rapid un plan de marketing de succes 4care sunt cei mai buni clienti ai dvs. 4cum sa va vindeti produsele sau serviciile cu minimum de efort si maximum de profit

Afaceri la cheie cu arbusti - Asigurarea afacerii
4de ce este necesar sa va asigurati afacerea 4ce tipuri de asigurari puteti incheia 4care este procedura de asigurare

1 comentarii:

Anonim spunea...

interesante gistele astea.suna destul de bine.dar unde vinzi produsele.ficat,pene,carne?