17 ian. 2010

Bani din Cresterea melcilor


Helicicultura sau cresterea melcilor in captivitate se poate realiza in Romania in conditii semi-naturale, fara investitii initiale mari. Cele doua specii cautate de catre cunoscatori, Helix Pomatia si Helix Aspersa aspersa se adapteaza foarte bine cresterii intensive in ferme autohtone.

Stiati ca melcii sunt cotati la Bursele din Paris, Milano, Londra si Madrid? Acest fapt spune multe despre importanta care li se acorda in Occident.

Kilogramul de carne de melc se vinde cu preturi cuprinse intre 1 si 4 euro, iar tendintele sunt de crestere. In plus, nu este nevoie sa fiti un cunoscator desavarsit al particularitatilor melcilor. Informatiile din aceasta lucrare va sunt de ajuns pentru a deveni un prosper crescator de melci.

Cresterea melcilor este o afacere care se poate incepe cu 100-150 de melci/mp si un teren de 400-500 mp. Avantajul imens al afacerii este dat de faptul ca melcii mananca aproape orice si ajung rapid la maturitate. Amenajarea tarcurilor nu necesita "inginerii" complexe si se poate face cu materiale ce necesita costuri reduse.

Afacerea bazata pe cresterea melcilor nu este o afacere pe care sa o incadram in seria celor dificile. Pe de alta parte, nici usoara nu este, factorii care pot perturba viata melcilor, linistita si plina de profit pentru dumneavoastra, fiind demni de luat in consideratie.

Priviti insa sumele ce se pot scoate din aceasta afacere, toate greutatile vi se vor parea insignifiante. Principalele doua specii de melci vandute pe piata occidentala, Helix Pomatia si Helix Lucorum aduc in functie de calitate, intre 2 si 5 euro pe kilogram. Daca inmultiti cu cateva zeci de tone anual, sumele incep sa devina interesante.

Un alt avantaj de care va bucurati, ca roman, este dat de poluarea mai redusa existenta in Romania, in comparatie cu tari ca Italia sau Franta. Industrializarea rapida a atras cu sine o poluare masiva si, de aici, distrugerea unui habitat in care melcul se poate dezvolta normal. Tot legat de potentialul afacerii, retineti ca Romania, prin clima de care se bucura, este o tara in care crescatoriile de melci dau rezultate excelente.

Si daca tot am vorbit de dezvoltarea melcului, sa spunem ca melcul de livada, Helix Pomatia (principala specie crescuta in Romania), este format din 40% parte moale (carne, practic) si 60% cochilie. In stare proaspata, carnea de Helix Pomatia are o structura alcatuita din circa 80% apa, 16,5% proteina, 2% glucide, 1,7% lipide si 1% minerale.

Cantitatea redusa de lipide face din carnea de melc un aliment cu o valoare nutritiva deosebita, in plus, in ea concentrandu-se nu mai putin de 9 din cei 10-11 aminoacizi indispensabili omului. De asemenea, carnea de melc este foarte sanatoasa si usor digerabila, caracteristici date de valoarea ridicata a aminoacizilor din proteinele sale.

Melcii mai au si o alta destinatie: bucataria unui restaurant de lux sau a unui francez rafinat. Crescand melci, puteti deveni un furnizor de materii prime pentru industria farmaceutica sau pentru artistii care folosesc cochiliile pentru a realiza adevarate opere de arta. De la medicamente pentru intarirea sistemului imunitar si pana la complicate complexe ce au ca scop vindecarea cancerului, melcii reprezinta o baza solida in medicina.

Melcul este folosit cu succes in combaterea tusei convulsive, a bronsitei sau a tuberculozei, fiind prezent si in hrana minerala administrata copiilor in primele luni de viata. De asemenea, marile laboratoare farmaceutice extrag din carnea de melc un remediu deosebit de eficient pentru ulcer.

Alegeti sa demarati o afacere bazata pe cresterea si prelucrarea primara a melcilor, deoarece, in acest moment, doar maximum 17% din cererea mondiala de carne de melci este acoperita, productia micilor companii romanesti fiind extrem de apreciata.

Beneficiile imediate ale unei afaceri din cresterea melcilor pot fi foarte usor identificate:

- investitie relativ redusa
- amortizare rapida
- profit de zeci de mii de euro
- poluare cu reziduuri inexistenta (excrementele melcilor sunt un fertilizator exceptional)
- poluare fonica inexistenta
- munca fizica redusa
- procurare facila a elementelor de care aveti nevoie in demararea si derularea afacerii

In pachetul Oportunitati de munca si afaceri gasiti toate detaliile care va intereseaza pentru a deschide o afacere cu melci!

- adresele de contact ale firmelor care va pot prelua productia de melci
- adrese ale companiilor ce distribuie "materie prima" pentru inceperea afacerii
- situatia actuala si posibilitatile de dezvoltare ale acestei afaceri
- particularitatile anatomice si fiziologice ale melcilor
- speciile comestibile de melci
- speciile recomandate cresterii in ferme in Romania
- reproducerea melcilor
- tehnologii verificate de cresterea melcilor
- nutritia si alimentatia melcilor
- igiena si patologia
- prelucrarea primara a carnii de melc pentru a obtine un pret superior
- plan de afaceri
- legislatia specifica a acestei afaceri
Comandati acum pachetul Oportunitati de munca si afaceri

0 comentarii: