14 ian. 2010

Zodiacul Afaceristilor



Berbec

Afaceristul Berbec pastreaza trasaturile generale ale zodiei sale : initiator, organizator si coordonator. Nu-i place sa fie subordonat si de aceea, mai devreme sau mai tarziu, va sfarsi prin a fi propriul sef, avand propria afacere. De la o varsta destul de tanara este preocupat de tot ceea ce inseamna afaceri, investitii, posibilitati de sporire a fondurilor sale banesti. Disciplina riguroasa pe care si-o impune in afaceri este conditia sine-qua-non a reusitei sale si ea face parte organica din comportamentul sau in afaceri dar si in viata obisnuita. In materie de bani, va avea tendinta mai degraba sa actioneze cu moderatie, spre deosebire de alte planuri in care actioneaza uneori impetuos, deoarece este foarte curajos. Administrator intelept si bun conducator economic, nativul Berbec reuseste sa conduca afacerile sale cu o cheltuiala minima, procedand la investitii doar cu prudenta si masura, studiind solutiile economice care i-ar putea permite cel mai bun randament si cea mai buna fructificare a fondurilor sale financiare. Este permanent in alerta, genul de afacerist care razbate in cele mai dificile si incurcate situatii economico-financiare. Intelept si analitic, da dovada de spirit de economie si alege solutiile cele mai rentabile pentru afacerile sale. Un astfel de afacerist-Berbec este George Copos, recunoscut pentru spiritul sau „econom” dar si pentru averea sa.

Taur

Afaceristul nativ Taur este caracterizat de vointa pe care nimic nu o poate opri, de rabdarea pe care o manifesta in realizarea proiectelor sale, prin forta si constanta sa. Tenacitatea este calitatea sa cea mai remarcabila, iar defectul sau - caruia ii confera virtuti pozitive - este incapatanarea. Taurul-afacerist are un profund respect si un inalt simt al banului. Fiecare act al sau este legat de posibilitatea unui castig financiar, a unui profit oarecare ; prietenii sai sunt influenti, el alege persoane care pot sa-i fie utile sau care sunt susceptibile de a-i favoriza ascensiunea economico-financiara sau profitabilitatea investitiilor sale. El nu ia niciodata hotarari hazardate ; e bine sa-l aveti ca asociat, caci el nu risca niciodata inutil, nu va actiona decat in deplina cunostinta de cauza si in negocierile sale va fi intotdeauna castigator, pentru ca afaceristul-Taur actioneaza mereu cu prudenta si luciditate. Este o trasatura nativa a Taurului de a strange capital ; numerosi afaceristi-Taur au atins o situatie financiara deloc neglijabila, am zice, o mare bunastare financiara. El isi calculeaza riscurile si procedeaza luandu-si toate masurile de siguranta. Ca asociat in afaceri este foarte fidel ; este omul ideal pentru operatii financiare. Cel mai bun exemplu in acest sens fiind fostul tenisman, marele afacerist Ion Tiriac, acum in topul celor mai bogati romani.

Gemeni In mod general, nativul Gemeni este destul de dificil de creionat, datorita dualitatii semnului sau. Cu atat mai mult, afaceristul-Gemeni, la care gasim o succesiune de perioade in viata, cand remarcabil de prospere, cand traversate de „crize” financiar-economice. Fiind semn de Aer, in vesnica miscare, agitatia sa poate induce in eroare, pentru ca motorul care il propulseaza in toata aceasta agitatie este nestinsa lui curiozitate. Foarte adaptabil, el se va mula intotdeauna pe situatii si persoane, lucru extrem de folositor in afaceri. O mare calitate a afaceristului-Gemeni este ca nu are nici un fel de inclinatie spre excese, ci dimpotriva. Este ponderat. In domeniul finantelor are un camp larg de actiune, in care isi poate manifesta felul sau diplomatic si gentil de a fi, dar si dinamismul sau. Are, de asemenea, o mare perspicacitate, o imaginatie vie si un mare dar al argumentarii. Are idei noi, originale, pe care le fructifica de cele mai multe ori cu succes. Este intr-un du-te-vino constructiv si derutant pentru adversari ; dar aparentele inseala : la bilantul contabil al afacerilor sale, putem fi martorii unei productivitati iesite din comun, in orice caz, un bilant favorabil afaceristului-Gemeni. In final, reuseste sa acumuleze o avere frumoasa pentru ca este inteligent, inventiv si se descurca bine si in speculatiile bursiere. Industriasul indian, posesor al unei averi imense si cumparator al Otelului-Galati, Lakshmi Mittal este nativ Gemeni. Ce sa mai spunem despre celebrul Donald Trump, cunoscut in intreaga lume pentru miliardele sale, care este cel mai tipic afacerist-Gemeni

Rac

Afaceristul-Rac este supus alternantei constante a fazelor Lunii, guvernatorul sau, care ii confera un caracter schimbator, cu atitudini pozitive sau negative, functie de perioadele pe care le traverseaza Luna. Afaceristul-Rac are o imaginatie bogata si manifesta o oarecare neincredere fata de persoanele din anturajul sau, care este in acest caz, mediul de afaceri. Acest lucru ii serveste de minune in actiunile si scopurile pe care si le-a propus ; este bine de stiut ca asupra sa nu puteti incerca sa faceti presiuni si nici nu-l puteti trata fara loialitate, pentru ca este orgolios ; singurul mod de a obtine ceva din partea afaceristului-Rac este sa uzati in exclusivitate de bunele maniere si diplomatie. Sa vedem ce anume face din nativul-Rac un afacerist de succes ; este rapid in deciziile sale, are bune reflexe de moment, dar, in mod special, este de admirat siguranta judecatii sale, ceea ce face din el un asociat pretios si un sprijin de valoare. Sub masca unui calm, care nu este adesea decat aparenta, el ascunde un caracter voluntar, care-l duce la apararea cu energie si incapatanare a punctelor sale de vedere, care de obicei sunt obiective si-i asigura succesul. Idealul sau este de a-si face o avere sigura si stabila si el face totul ca sa o obtina, pentru ca este precis si riguros in toate activitatile sale. Iar obiectivele lui sunt trei : bani, bani si... bani ! O situatie financiara puternica este un vesnic ideal pentru afaceristul-Rac, care-si urmareste idealul ce provine din nevoia lui de stabilitate si soliditate. Totul e calculat, contabilizat si pus in slujba acestui ideal. Cunoastem un astfel de afacerist-Rac roman, si acesta este Gigi Becali. Dar cel mai bogat si prolific-financiar este legendarul John D. Rockefeller, intemeietorul - printre multe altele - a marii afaceri care a fost si a ramas, Standard Oil co.

Leu

Trasatura definitorie a afaceristului-Leu este dorinta de a conduce si de a reusi in viata. Este guvernat de Soare, de la care primeste stralucirea care il caracterizeaza. In afaceri este foarte increzator in fortele proprii si extrem de perseverent ; nu intelege sa abdice nici un moment de la conditia sa si, nici o situatie nu i se pare iremediabil pierduta atata timp cat are energia de a se bate ca un Leu, la bursa, in negocieri sau pertractari. Este un foarte bun organizator, dinamic, original, eficient si intreprinzator. Bunastarea este pentru el o necesitate, iar el pune vointa sa invincibila in slujba puterii financiare si a dobandirii acestei puteri. Este complet increzator in fortele sale, calculat si voluntar. A viza succesul in afaceri este pentru el scopul nr.1 si trebuie sa se consacre intotdeauna unui lucru exceptional care sa-l duca spre reusita. Fiind un bun finantist accede spre cele mai inalte posturi in acest domeniu. Este cazul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, un afacerist-Leu tipic. Atipica este miliardara, singura femeie in Top 10 al prestigioasei reviste Forbes, J.K. Rowling, „mama”-autoare a si mai celebrului Harry Potter.

Fecioara Calitatile analitice, critice si metodice fac din nativul Fecioara un bun om de afaceri, contabil sau informatician ; noi ne vom ocupa insa de nativul afacerist-Fecioara, iubitor de calcule si operatii matematice, traduse in afaceri. Aflat sub dominatia lui Mercur care ii stimuleaza simtul logicii, spiritul practic si analitic, afaceristul acestui semn este omul ordinii, claritatii si puritatii. Si, cum iubeste moderatia, putem spune ca el isi castiga averea facand afaceri incepand „de jos”. Sa mai spunem ca este extrem de muncitor si capabil sa faca fata oricarei situatii. In afaceri, nu va incheia acorduri, contracte, decat in cunostinta de cauza pentru ca este un om pedant ; afacerile sale sunt conduse cu mintea limpede, care nu risca nimic si are capacitatea de a spune „adevarul lui”, iar nu realitatea altuia. In aceste conditii se poate trage concluzia ca el nu va fi afacerist de mare anvergura, insa este sigur ca isi va crea o baza economico-financiara solida si... marisoara. Afaceristul-Fecioara este inclinat spre economii, fara sa fie avar, dar este un adevarat „colectionar de bani”. Este ajutat in asta de spiritul analitic, practic, de constiinciozitate si meticulozitatea sa. Este un afacerist lucid, clarvazator, dar fara prea multa imaginatie. Cu sau fara ea, in Top 10 Forbes, il vom gasi pe miliardarul Warren Buffett cu o avere de 52 miliarde, fondatorul unui puternic fond de investitii.

Balanta Semnul nativului Balanta ii confera acestuia masura, armonie si justete; dar, in acelasi timp, il face vulnerabil prin opozitia echilibru-instabilitate, ceea ce este destul de neplacut in afaceri. Afaceristul-Balanta este rabdarea intruchipata, este usor adaptabil si foarte sociabil ; acestea sunt, de fapt, trasaturile care-i faciliteaza ascensiunea in lumea afacerilor. Daca adaugam la acestea si faptul ca este foarte rational si poseda o logica fara cusur ; ca este inteligent, prudent si intelept, calm, echilibrat, discret si binevoitor - am descris afaceristul-Balanta. Cu toate acestea el accede in primele randuri ale marilor afaceri - rareori ; si aceasta pentru ca este un mare nehotarat. El stie sa analizeze si sa filtreze foarte bine informatia necesara afacerilor, dar are mari dificultati in a lua o decizie. Ori, in afaceri este ca in fierarie: „bate fierul cat e cald” ! Si totusi, regasim nativi Balanta in randul miliardarilor, deoarece sunt in stare de mari sacrificii pentru a atinge o situatie stabila. In Topul Forbes al celor mai bogati oameni, o gasim pe locul 12, pe mostenitoarea imperiului L’Oreal - Liliane Bettencourt.

Scorpion Luptator innascut, afaceristul-Scorpion nu asteapta ca viitorul sa-i ofere zile mai bune, el se forteaza sa le castige singur si... acum ! Motivat de guvernatorii sai, Marte care-i confera ambitie si Pluton - originalitate, afaceristul-Scorpion pleaca la lupta pentru a castiga lumea afacerilor, sigur de victorie. Nimic nu este imposibil pentru el. Munca si rabdarea sunt cuvintele-cheie. Excelent om de afaceri, el este adeptul planurilor pe termen lung. Este important de amintit faptul ca el nu se increde in nimeni si asta ii permite sa obtina un profit dublu fata de ceilalti care sunt mai putin discreti. Este mereu in miscare, are spirit de observatie si este capabil de o profunda concentrare ; ii place riscul si aventura. Desi, in general, este o persoana rezervata, fata de partenerii de afaceri este loial, generos si sincer. Ce aduce nativul Scorpion drept argument al calitatilor sale de bun afacerist : inteligenta, luciditate, spirit de organizare, perfectionism, o intuitie exceptionala si dorinta irezistibila de a castiga. Poate ca ar mai fi cate ceva de spus, dar consideram ca exemplul lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft - spune mai multe. Sau, ce ziceti de Roman Abramovici, miliardarul rus, proprietar al echipei Chelsea...

Sagetator Afaceristul Sagetator este aflat sub protectia planetei Jupiter, care este planeta norocului, bogatiei si bunului-simt. Cu aceasta „umbrela” si cu trasaturile caracteristice : inteligenta si intuitie, afaceristul-Sagetator pleaca la drum spre implinirea sa financiara si sociala. Avand o personalitate puternica, bine definit ca om de afaceri, el devine intreprinzatorul prin excelenta. In general, este o persoana simpatica, amuzanta si mereu in miscare. Are o intuitie rapida, nu poate fi mintit sau inselat, iar cele mai rentabile afaceri, le „miroase” de la distanta. Este un bun partener de afaceri si un prieten perfect ; dar toate au un capat : nu-i cere bani unui afacerist-Sagetator pentru ca el va lua aceasta ca pe o jignire personala ! Toate, pana la bani ! O alta trasatura care-l favorizeaza : nu se lasa niciodata descurajat ; stie sa cantareasca dificultatile si sa le surmonteze. Fara sa fie ceea ce intelegem neaparat prin „afacerist”, creatorul Catalin Botezatu poate fi un bun exemplu pentru zodia sa prin felul in care isi conduce afacerile. Spuneti ca, totusi, nu e miliardar ? O sa fie... o sa fie !

Capricorn

Omul de afaceri-Capricorn este nascut sub dominatia lui Saturn - planeta destinului, care-i confera un inalt simt al datoriei si un devotament pentru munca, fara egal. Nativul Capricorn este afaceristul care are un temperament hotarat, tenace, rezistent, care stie sa astepte cu rabdare succesul, si acesta apare ! O autodisciplina inflexibila, o vointa legata de implinirea datoriei si simtul responsabilitatii, ii permit sa-si atinga scopurile financiare, economice si sociale ; el foloseste toate acestea pentru a cuceri pozitii solide, sigure si adevarate in topurile celor mai avuti miliardari. Si toate acestea pentru ca are un simt innascut al disciplinei, iar munca sa este organizata dupa principii solide ; de cele mai multe ori reusita sa nu este numai financiara si sociala, dar si politica, desi, nu foarte des. Si aceasta deoarece el are o nevoie fundamentala : aceea de a ramane singur din timp in timp, in liniste, pentru a reflecta fara sa fie deranjat ; aceasta este nevoia de solitudine care trebuie sa-i fie respectata. Cine cunoaste biografia magnatului american, miliardarul Howard Hughes, poate lesne recunoaste in acesta descriere pe afaceristului-Capricorn-tipic. ( Ati vazut filmul „Aviatorul” ? ).

Varsator Afaceristul-Varsator se naste sub o dubla dominatie : Saturn care-i da absenta prejudecatilor conventionale si Uranus care-l face inteligent, intuitiv si... nestatornic. In fiecare Varsator se afla putin dintr-un inventator si un tehnician ; averile afaceristului-Varsator din acestea se vor face. El are un interes deosebit pentru lucrurile iesite din comun, pentru experienta si cercetare. Este cel mai interesant si cel mai original dintre toate semnele zodiacale. Nu de putine ori investitiile lor se fac in stiintele de frontiera ale cunoasterii si cele mai noi idei vor fi finantate de afaceristul-Varsator, care va obtine profituri imense dupa aplicarea lor. El are o metoda de munca cu totul personala, o activitate independenta si isi cauta prieteni in sferele influente spre a-si putea trage beneficii si avantaje. Este cam zgarcit, dar cum ar putea fi atat de avut daca ar fi risipitor ? Disciplina lui in munca este proverbiala, ea fiind o conditie sine-qua-non pentru reusita in afaceri si, aceasta nu poate fi egalata decat de extraordinara sa tenacitate in a da de capat unei probleme. Tipic pentru afaceristul-Varsator este co-fondatorul imperiului Microsoft, Paul G. Allen care, impreuna cu Bill Gates, a devenit unul dintre miliardarii Americii.

Pesti

Nativul Pesti este sub dominatia planetelor Jupiter si Neptun ; prima a norocului si bunului-simt poate aduce bogatie si intelepciune, iar cea de a doua favorizeaza puterea creatoare si activitatea artistica. Sa vedem in ce masura astfel de atribute dau masura posibilitatii ca nativul Pesti sa devina un afacerist. Nativul Pesti este persoana cea mai cinstita, mai bine educata, mai gentila si mai simpla din tot zodiacul, dar in acelasi timp este extrem de temator si nehotarat ; fiindca iubeste muzica si dansul, s-ar putea sa investeasca in industria spectacolului. Afaceristul-Pesti este demn, politicos si rafinat; foarte rar face speculatii bursiere pentru ca este foarte prudent. El cauta in viata rafinamentul, artisticul si nu neaparat banii ; desi, de multe ori, banii vin singuri. Poate fi un bun asociat, inspira incredere si se poate pune baza pe el ; este foarte cinstit. Poate fi ingenios ca afacerist, dar este incantator de nehotarat. Un exemplu de afacerist-Pesti ar putea fi Radu Campeanu, roman care si-a castigat averea in strainatate.

0 comentarii: